NaslovnaSaopćenja za javnostFederalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović nazočila svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 25. obljetnice Olimpijskog komiteta BiH

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović nazočila svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 25. obljetnice Olimpijskog komiteta BiH

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

27092017 2

Zora Dujmović federalna ministrica kulture i sporta, dana 26.9.2017. godine nazočila je svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 25. obljetnice Olimpijskog komiteta BiH, koja je održana u prostoru Olimpijskog muzeja u Zetri.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić u svom pozdravnom govoru osvrnuo se na protekli period te naglasio kako su BH sportaši napravili sjajne rezultate, osvojivši ukupno 35 medalja.

Svečanoj akademiji pored mnogobrojnih vrhunskih sportaša nazočili su i predsjednik Europskog olimpijskog komiteta EOC Slovenac Janez Kocijačić, zatim predsjednici i generalni tajnici sportskih strukovih saveza - članica OK BiH, kao i olimpijci Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje 25. godišnjice OK BIH bila je prilika i za promoviranje knjige "Olimpijski spomenar" autora Branka Tomića, nakadašnjeg urednika sportske redakcije Oslobođenja.

Potpredsjednik OK BiH Izet Rađo, kazao je da monografija ima izuzetno značenje za sport u BiH. Knjiga promiče olimpizam, olimpijske vrijednosti i iznad svega promovira ljude BiH", dodao je.

 

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe