NaslovnaSaopćenja za javnostMinistrica Dujmović na Konferenciji „Zanati-prošlost, sadašnjost, budućnost“

Ministrica Dujmović na Konferenciji „Zanati-prošlost, sadašnjost, budućnost“

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

U pozdravnom govoru na otvorenju Konferencije „ Zanati, prošlost, sadašnjost, budućnost“ u Mostaru, dana 15.9.2017.god., ministrica kulture i sporta FBiH Zora Dujmović, je kazala kako su produkti starih zanata itekako vrijedni ne samo za očuvanje naše kulture i kulturne baštine nego i mnogo više, jer oni daju veliki doprinos za turizam, gospodarstvo i dr.

Napomenula je da su pojedini tradicionalni zanati izumrli pa i pojedine riječi vezane za te obrte su otišle u zaborav, što je veliki gubitak za našu prepoznatljivost i kulturu.

Na koncu pozdravnog obraćanja, ministrica Dujmović zaključuje kako treba pronaći optimalno rješenje za funkcionalno održanje starih tradicionalnih zanata, jer je to važan segment bogate bosanskohercegovačke nematerijalne kulture s kojom se trebamo ponositi i pokazivati je našoj i europskoj javnosti.

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe