NaslovnaSaopćenja za javnostFederalno ministarstvo kulture i sporta podržalo 10. Socijalni dan

Federalno ministarstvo kulture i sporta podržalo 10. Socijalni dan

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalno ministarstvo kulture i sporta i ove godine podržalo je projekat Volontiraj –kreditiraj. Volontere, njih 10 iz šest srednjih škola, (JU Gimnazija Obala, Srednja poslovno-komercijalna i trgovačka škola Sarajevo, Prva Bošnjačka gimnazija, Srednja ekonomska škola, Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, Treća Gimnazija, Srednjoškolski centar Hadžići), u Ministarstvu su primile Ana Tolo Ivičević, savjetnica ministrice za organizaciju i strateško planiranje i Azra Lojo Hajro, načelnica u Odjelu za naučno istraživački rad.

26052017 1

Nakon riječi dobrodošlice i kratkog upoznavanja, mladi volonteri imali su priliku upoznati se s radom Federalnog ministarstva kulture i sporta, te nakon toga preuzeti svoje prve radne zadatke koje su s uspjehom priveli kraju.

Volontiraj-kreditiraj projekt je koji Udruženje Infohouse već 10. godinu tradicionalno organizira.

Cilj projekta je jačati kapacitet mladih ljudi kroz povezivanje i ujedinjavanje obrazovnih institucija, profesora, privrednika, predstavnika vlasti BiH, kao i predstavnika stranih organizacija i zemalja. Ove godine u ovu volontersku akciju uključilo se više od 700 mladih iz preko 40 gradova, kako bi stekli svoje prvo radno iskustvo.

 

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe