NaslovnaSaopćenja za javnostMINISTRICA DUJMOVIĆ NA OTVARANJU „DANA KULTURE IRANA“

MINISTRICA DUJMOVIĆ NA OTVARANJU „DANA KULTURE IRANA“

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Na svečanom otvaranju kulturne manifestacije „Dani kulture Irana“ koju je organizirao Kulturni centar IR Iran u suradnji s Gradom Sarajevom, ministrica kulture i sporta FBiH, Zora Dujmović se obratila prigodnim govorom.

14022017 1

Okupljenim ljubiteljima iranske kulture, u prepunoj sarajevskoj Vijećnici ministrica je izrazila pohvalu što, između ostaloga, ovaj izuzetni kulturni događaj doprinosi boljem upoznavanju i približavanju kultura prijateljskih zemalja Irana i Bosne i Hercegovine.

Naglasila je kako je Iran kolijevka i slijedbenik raznoraznih kultura, kako vrlo uspješno promovira i cijeni svoju kulturnu baštinu i na tom planu Iran nam treba biti uzor.

Ministrica Dujmović posebno se obratila okupljenim novinarima i zamolila ih da više pišu o kulturi kako bi na taj način doprinjeli boljem statusu kulture u našoj zemlji i da svojim pisanjem proklamiraju kako kultura nije ni teret ni luksuz.

Nazočnošću veleposlanika IR Irana u BiH, ekselencije Mahmouda Heidaria, konzula za kulturu IR Irana, gosp. Alia Ameria, ministra za kulturu KS, gospodina Mirvada Kurića i drugih uvaženih gostiju iz javnog života, ovaj događaj poprimio je značaj koji zaslužuje.

 

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe