NaslovnaSaopćenja za javnostSportski savez BiH proglasio najbolje sportaše u 2016.

Sportski savez BiH proglasio najbolje sportaše u 2016.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović je nazočila 72. izboru najuspješnijih sportaša i sportskih ekipa Bosne i Hercegovine, koji je održan 26.1.2017. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu u organizaciji Sportskog saveza BiH.

27012017 1

Judašica kluba Nippon Aleksandra Samardžić i karatist kluba Šampion Meris Muhović proglašeni su najboljim sportašima Bosne i Hercegovine u 2016. godini.

U konkurenciji paraolimpijskih sportova, najboljim sportašem u protekloj godini proglašen je Dževad Hamzić, član reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Titulu najuspješnijeg bosansko-hercegovačkog trenera osvojio je izbornik ženske karate reprezentacije BiH Miroslav Klepić, a u konkurenciji paraolimpijskih sportova izbornik bh. tima u sjedećoj odbojci Mirza Hrustemović.

Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara proglašen je najuspješnijim klubom u muškoj konkurenciji, a titulu najuspješnijih u ženskoj kategoriji ponio je Stonoteniski klub Spin 2012. iz Sarajeva.

Nogometna reprezentacija BiH U-17 najuspješnija je državna reprezentacija, a u konkurenciji paraolimpijskih sportova za najuspješniju je proglašena reprezentacija u sjedećoj odbojci.

Također, dodijeljena su i posebna priznanja za ostvarene rezultate u proteklom olimpijskom ciklusu 2012. - 2016. koja su otišla u ruke atletičaru Amelu Tuki, judašici Larisi Cerić i odbojkašu Sabahudinu Delaliću.

I na ovogodišnjoj svečanosti dodijeljene su nagrade za "Životno djelo" koje su uručene: Josipu Brumecu, Petku Rradoviću, Vehbiji Tokiću, Izetu Jeliću, Bibiji Kerli, Želimiru Vučkoviću i Vladi Ragužu.

Inače, nagrade su dodijeljene u 19 kategorija, a kriteriji za izbor bili su plasmani na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima, regionalnim i državnim natjecanjima, a na osnovu prijedloga strukovnih saveza.

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe