NaslovnaSaopćenja za javnostU Olovu počeli “Dani europskog naslijeđa“

U Olovu počeli “Dani europskog naslijeđa“

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović u Olovu je svečano otvorila kulturnu manifestaciju „Dani europskog nasljeđa“ koju je organiziralo MKS FBiH u suradnji s općinama Olovo i Vareš.

26102016 1

Ministrica Dujmović je tom prigodom, između ostaloga, istakla kako se nada da će ova značajna manifestacija doprinijeti boljem upoznavanju bh javnosti s našom bogatom kulturnom baštinom, značajem čuvanja, zaštite i promocije spomenika nacionalne kulture.Ukratko je prezentirala glavne segmente programa manifestacije koji će se paralelno odvijati u naredna dva dana na području općina Olovo i Vareš.

S velikim zadovoljstvom ministrica je spomenula kako veliki broj mladih s cijelog područja Federacije sudjeluje u realiziranju ovog važnog kulturnog projekta.

26102016 2

Svečanom otvaranju manifestacije nazočili su brojni gosti: eminentne osobe iz sektora kulture, umjetnici, političari, veleposlanici akreditirani u BiH, mladi i mnogi drugi. Gosti su obišli neke značajne spomeničke destinacije i s velikim oduševljenjem i divljenjem razgledali su nekropolu stećaka „Mramor“ u Musićima, obelisk kralja Tvrtka u Bakićima, Gospino svetište u Olovu, drvenu džamiju u Solunu, majdane-kovačije u Očevlji i uživali u ljepotama prirode olovskog kraja.

Treba naglasiti kako je manifestacija pobudila veliko zanimanje bh građana, pogotovo od strane domaćina koji su se svesrdno angažirali u realiziranju ovog kulturnog događaja.

 

Javni pozivi i konkursi

Na osnovu članka 56. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH", broj: 35/05), a sukladno s Odlukom o usvajanju Programa utroška sredstava sa…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe