NaslovnaSaopćenja za javnostMinistrica Dujmović i predsjednik Vijeća mladih FBiH Lončar potpisali ugovor

Ministrica Dujmović i predsjednik Vijeća mladih FBiH Lončar potpisali ugovor

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

U prostorijama Federalnog ministarstva kulture i sporta danas je upriličeno potpisivanje ugovora u svrhu sufinanciranja projekta „Jačanje kapaciteta Vijeća mladih FBiH“ koji su potpisali ministrica Zora Dujmović i predsjednik Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine Mate Lončar.

19102016 1

Tom prigodom izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog dodijeljenih financijskih sredstava u iznosu od 30.000 KM zahvaljujući kojima će se jačati kapaciteti Vijeća i financirati njihove aktivnosti.

Potpisivanju ugovora nazočili su i tajnica Vijeća mladih FBiH Mirela Geko i savjetnik ministrice Goran Lulić.

Ministrica Dujmović je istaknula kako je pitanje mladih od neizmjernog značaja za budućnost FBiH i BiH, te kako će Ministarstvo koje predvodi u okviru svojih nadležnosti i dalje svesrdno podržavati sve kvalitetne projekte i programe mladih.

Osim potpisivanja ugovora, razgovaralo se i o prevazilaženju zastoja u proceduri usvajanja Strategije prema mladima FBiH, jer predloženi tekst Strategije nije dobio pozitivna mišljenja svih institucija, kako bi se mogao usvojiti.

Ministrica Dujmović i predsjednik Lončar zauzeli su zajednički stav kako predstavnici Vijeća mladih FBiH trebaju aktivno sudjelovati u izradi svih dokumenata koji se izravno tiču pitanja mladih.

Javni pozivi i konkursi

fmks  Dani europskog naslijeđa 2019.  Rezultati Konkursa  Mladi i naslijeđe        

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe