NaslovnaSaopćenja za javnostMINISTRICA DUJMOVIĆ NA OTVARANJU 17. MEDITERAN FILM FESTIVALU

MINISTRICA DUJMOVIĆ NA OTVARANJU 17. MEDITERAN FILM FESTIVALU

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

U Širokom Brijegu, 24.VIII.2016. godine ministrica kulture i sporta FBiH Zora Dujmović na svečanom otvaranju 17. Mediteran film festivala ispred Ministarstva kulture i sporta FBiH, pozdravila je filmske stvaraoce, organizatore i publiku i zaželjela je da festivalski dani u svemu proteknu uspješno uz dobro druženje.

U svom pozdravnom obraćanju, ministrica je konstatirala kako je Mediteran film festival po svojoj aktualnosti, osobnosti i potvrđenom kvalitetom prepoznat naširoko i nadaleko izvan granica BiH.

Dalje, naglasila je, da takve manifestacije, a pogotovo koje u svojim projektima imaju i školu u kojoj se educiraju mladi za kulturno umjetničko stvaralaštvo, Ministarstvo će svesrdno podupirati.

U svom izlaganju ministrica Dujmović je još kazala kako se Ministarstvo kulture i sporta FBiH zalaže da se audiovizualna djelatnost, koja je opterećena raznoraznim prijeporima, na demokratski način zakonski uredi i da očekuje i od filmskih radnika aktivnu potporu po tom pitanju.

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe