NaslovnaSaopćenja za javnostProgramom Mladi i naslijeđe počeli Dani europskog naslijeđa u Livnu

Programom Mladi i naslijeđe počeli Dani europskog naslijeđa u Livnu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Tradicionalna manifestacija Federalnog ministarstva kulture i sporta, Dani europskog naslijeđa, počela je u Livnu, programom „Mladi i naslijeđe“.

Naime, u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno, koja je ovogodišnji domaćin manifestacije, postavljena je izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Volim baštinu“.

 

Svi pristigli radovi posvjedočili su o iskrenoj posvećenosti i poznavanju kulturno-historijskog blaga naše zemlje, a učenici su ih predstavili u formi crteža, maketa, eseja, fotografija, videozapisa, literarnih radova...

U Livno su pristigli učenici i njihovi nastavnici iz cijele Bosne i Hercegovine, te su im, na prigodnoj svečanosti u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno, dodijeljene diplome i priznanja.

Diplome nagrađenim učenicima dodijelila je direktorica Zavoda za zaštitu spomenika, Lidija Mićić. Učenici osnovnih škola Ivan Goran Kovačić i Fra Lovro Karaula iz Livna domaćini su osnovcima i srednjoškolcima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a danas će manifestacija „Mladi i naslijeđe“ biti nastavljena zajedničkom radionicom svih učenika „Od arheološkog iskopavanja do muzejske vitrine“.

Potom će učenici obići Livno te upoznati njegove nacionalne spomenike.

 

Javni pozivi i konkursi

Na osnovu članka 56. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH", broj: 35/05), a sukladno s Odlukom o usvajanju Programa utroška sredstava sa…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe