NaslovnaSaopćenja za javnostMinistrica Zora Dujmović potpisala Ugovor o financiranju sa Almom Gačanin, predstavnicom Udruženja za savremenu umjetnost Nazor

Ministrica Zora Dujmović potpisala Ugovor o financiranju sa Almom Gačanin, predstavnicom Udruženja za savremenu umjetnost Nazor

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, je dana 18.11.2015. godine potpisala Ugovor o financiranju sa predsjednicom Upravnog odbora Udruženja za savremenu umjetnost Nazor, Almom Gačanin.

Sredstva u iznosu od 7.000,00 KM bit će iskorištena u svrhu sufinanciranja učešća mladih bh. umjetnika u projektu „Bijenale mladih Europe i Mediterana, Mediterranea 17“.

Federalno ministarstvo kulture i sporta su sa Almom Gačanin posjetili i mladi umjetnici Merima Ivković i Muhamed Latić, predstavnici Bosne i Hercegovine na Bijenalu u Milanu.

Ministrica Dujmović je naglasila da će Federalno ministarstvo kulture i sporta nastaviti pružati potporu mladim umjetnicima, naročito onima koji svojim djelovanjem na najbolji način prezentiraju Bosnu i Hercegovinu na međunarodnoj razini.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu u Transferu za mlade Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Javni pozivi i konkursi

Na osnovu članka 56. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH", broj: 35/05), a sukladno s Odlukom o usvajanju Programa utroška sredstava sa…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe