NaslovnaSaopćenja za javnostMinistrica Zora Dujmović sastala se s članovima delegacije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Ministrica Zora Dujmović sastala se s članovima delegacije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, sastala se s premijerom Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Emirom Okovićem, ministrom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, Damirom Žuga i zastupnicom u Domu naroda Parlamenta FBiH, Daliborkom Milović.

Glavna tema razgovora bila je kako uspješnije surađivati i djelovati na relaciji Federacija -Kanton u oblasti kulture i sporta.

Dužnosnici su ministricu upoznali s problemima u kojima se nalazi kultura i sport, kao i o planovima i aktivnostima da kultura i sport u Kantonu zauzmu odgovarajuće mjesto koje im po važnosti treba pripadati.

Ministrica je sugovornike informirala kako se Ministarstvo kulture i sporta intenzivno priprema da ove godine transferi za kulturu i sport budu raspodijeljeni transparentno, profesionalno i pravično.

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe