NaslovnaSaopćenja za javnostMinistarica Zora Dujmović se sastala sa ambasadorom Italije

Ministarica Zora Dujmović se sastala sa ambasadorom Italije

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas se sastala sa ambasadorom Italije u BiH, gospodinom Ruggerom Corriasom i prvom sekretarkom ambasade, Ilariom Ragnoni.

Ministrica Dujmović i ambasador Corrias razgovarali su o projektu izgradnje muzeja suvremene umjetnosti za kolekciju Ars Aevi, koju čini preko stotinu i trideset izuzetno vrijednih djela renomiranih svjetskih umjetnika.

Ambasador Italije je istakao da je očuvanje kolekcije Ars Aevi i otvaranje muzeja Renza Piana prioritet i Talijanske ambasade u BiH i Republike Italije te da je neophodno da se održi bilateralni sporazum o sufinansiranju kolekcije.

Ambasador Corrias je ovom prilikom ministrici Dujmović uručio i pozivnicu za svečani koncert Milanske skale koji će se održati u Sarajevu 12. jula ove godine kojim će se obilježiti dvadeset godina mira i milionskom gladateljstvu poslati pozitivna poruka iz Bosne i Hercegovine.

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe