NaslovnaSaopćenja za javnostMinistrica Zora Dujmović razgovarala sa šefom Ureda UNESCO-a u BiH Sinišom Šešumom

Ministrica Zora Dujmović razgovarala sa šefom Ureda UNESCO-a u BiH Sinišom Šešumom

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, primila je danas u posjetu šefa Ureda UNESCO-a u Bosni i Hercegovini, Sinišu Šešuma.

Bila je ovo prilika da se ministrica Dujmović podrobnije informira o dosadašnjim aktivnostima UNESCO-a u Bosni i Hercegovini, te budućim planovima i projektima.

Razgovarano je o pripremama za obilježavanje desete obljetnice upisa Starog mosta u Mostaru i povijesne gradske jezgre na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine, te programu koji će biti upriličen tim povodom.

Programu obilježavanja, kako je najavio Šešum, prisustvovat će i generalna direktorica UNESCO-a, Irina Bokova.

05052015 2x

Također, Siniša Šešum je govorio o usklađivanju zakonske regulative u Bosni i Hercegovini prema preporukama EU, što je bitno za priključivanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

Ministrica Dujmović govorila je o planovima koje namjerava realizirati u predstojećem periodu te iskazala zadovoljstvo zbog izuzetno dobre suradnje Ureda UNESCO-a u Bosni i Hercegovini i Federalnog ministarstva kulture i sporta i Zavoda za zaštitu spomenika, koja će biti nastavljena i ubuduće.

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe