NaslovnaSaopćenja za javnostMinistrica Zora Dujmović sastala se sa predstavnicima Matice hrvatske Mostar

Ministrica Zora Dujmović sastala se sa predstavnicima Matice hrvatske Mostar

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, sastala se u zgradi Vlade FBiH u Mostaru sa predsjednikom Matice hrvatske Mostar, Josipom Muselimovićem i članom Predsjedništva Matice i glavnim urednikom časopisa „Motrišta“, Mirom Petrovićem.

Bila je ovo prilika da se novoizabrana ministrica Dujmović, nakon imenovanja na čelo Federalnog ministarstva kulture i sporta, detaljnije upozna s njihovim radom.

Prilikom razgovora, predstavnici Matice hrvatske informirali su ministricu o trenutnim aktivnostima, te su je, tim povodom, pozvali na otvaranje tradicionalne manifestacije Mostarsko proljeće 2015. - XVII Dani Matice hrvatske.

Predstavnici Matice hrvatske predstavili su ovogodišnji program manifestacije koja je od 2009. godine članica Saveza evropskih festivala (EFA), a ministrica Dujmović izrazila je želju da uspješna saradnja Federalnog ministarstva kulture i sporta i Matice hrvatske Mostar bude nastavljena i u predstojećim godinama.

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe