NaslovnaSaopćenja za javnostMinistar Salmir Kaplan primio karate reprezentativca Admira Zukana nakon osvojene bronzane medalje u Njemačkoj

Ministar Salmir Kaplan primio karate reprezentativca Admira Zukana nakon osvojene bronzane medalje u Njemačkoj

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, primio je bosanskohercegovačkog karate reprezentativca, Admira Zukana.

Zukan je na nedavno organiziranom 22. Svjetskom seniorskom karate prvenstvu u Njemačkoj, osvojio bronzanu medalju u teškoj kategoriji, u konkurenciji 116 zemalja.

Zukan, član karate kluba Mokachi, je u kategoriji preko 84 kilograma u borbi za treće mjesto porazio predstavnika Egipta.

Prethodno je, u polufinalnoj borbi, minimalno poražen od reprezentativca Irana.

Ministar Kaplan je čestitao Zukanu na izvrsnom rezultatu i dostojnom predstavljanju Bosne i Hercegovine na smotri najboljih karatista svijeta.

Bronza, kojom se okitio Admir Zukan, jedina je medalja osvojena među učesnicima zemalja regiona, što dovoljno govori o njenoj važnosti za našu zemlju, istakao je ministar Kaplan te obećao kako će uputiti prijedlog Vladi FBiH da Zukanov rezultat bude nagrađen.

Admir Zukan jedan je od najtrofejnijih bosanskohercegovačkih karate reprezentativaca i kapiten reprezentacije BiH.

Javni pozivi i konkursi

Na osnovu članka 56. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH", broj: 35/05), a sukladno s Odlukom o usvajanju Programa utroška sredstava sa…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe