NaslovnaSaopćenja za javnostPotpisan Ugovor o sufinansiranju sa festivalom Sarajevska zima

Potpisan Ugovor o sufinansiranju sa festivalom Sarajevska zima

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, potpisao je Ugovor o sufinansiranju sa Ibrahimom Spahićem, direktorom Međunarodnog centra za mir Sarajevo.

Ministarstvo je iz Transfera za kulturu od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine ove godine izdvojilo 100.000 KM za realizaciju 30. Međunarodnog festivala Sarajevska zima, koji je za tri decenije postojanja realizirao 3.500 projekata.

Festival je ove godine bio domaćin Generalne skupštine Evropske asocijacije festivala, kojoj je pokrovitelj bio i ministar Salmir Kaplan.

Na ovoj skupštini odato je priznanje Sarajevskoj zimi izborom u izvršni komitet EFA (Evropska asocijacija festivala), koja okuplja 100 festivala iz cijelog svijeta.

„Cijeneći tradiciju i značaj Sarajevske zime koji već tri decenije okuplja umjetnike iz cijelog svijeta, Federalno ministarstvo kulture i sporta kontinuirano podržava ovaj, jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih festivala“, istakao je ministar Salmir Kaplan.

Ibrahim Spahić je ovom prilikom naglasio važnost uloge Vlade FBiH, te ključnu ulogu Federalnog ministarstva kulture i sporta i drugih ministarstava u BiH u tretiranju kulture kao proizvodne snage.

Naglasio je da institucijama kulture i festivalima u BiH treba omogućiti da još snažnije utiču na imidž države i doprinose njenom razvoju.

„U ovom, izuzetno teškom vremenu za kulturu i umjetnost, svaka podrška institucija vlasti je i više nego dragocjena, jer svjedoči o razumijevanju za važnost naše kulturne baštine, talenata i stvaralaštva, kao ključnih osnova za našu zemlju i nove generacije“, istakao je ovom prilikom Ibrahim Spahić.

Javni pozivi i konkursi

fmks  Dani europskog naslijeđa 2019.  Rezultati Konkursa  Mladi i naslijeđe        

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe