NaslovnaSaopćenja za javnostPotpisan Ugovor o finansiranju između Federalnog ministarstva kulture i sporta i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine

Potpisan Ugovor o finansiranju između Federalnog ministarstva kulture i sporta i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta danas je potpisan Ugovor o finansiranju između Federalnog ministarstva kulture i sporta i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Ugovor su potpisali federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan i generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić.

Ministartvo kulture i sporta FBiH ove godine je izdvojilo 40.000 KM za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, te pripreme rukometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

„Rukometna reprezentacija BiH ostvarila je historijski uspjeh izborivši plasman na Svjetsko prvenstvo. Sredstva izdvojena za njihove pripreme najmanje je što Federalno ministarstvo kulture i sporta u ovom trenutku može učiniti za ovu momčad i Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Savladavši petu svjetsku silu Island u drugoj utakmici baraža, učinili su ponosnim sve Bosance i Hercegovce. Nadamo se da će i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine izdvojiti sredstva da se ovi momci što kvalitetnije pripreme za važan ispit koji ih očekuje naredne godine, na svjetskoj rukometnoj smotri“, istakao je ovom prilikom ministar Salmir Kaplan.

Javni pozivi i konkursi

fmks  Dani europskog naslijeđa 2019.  Rezultati Konkursa  Mladi i naslijeđe        

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe