NaslovnaSaopćenja za javnostFederalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, sastao se sa Kudretom Bulbulom, predsjednikom Ureda za dijasporu Republike Turske

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, sastao se sa Kudretom Bulbulom, predsjednikom Ureda za dijasporu Republike Turske

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Ministar Salmir Kaplan je danas održao sastanak sa Kudretom Bulbulom, predsjednikom Uprave za dijasporu pri Uredu premijera Republike Turske. Jedna od oblasti Ureda za dijasporu Republike Turske su i stipendisti, odnosno studenti iz drugih zemalja koji studiraju u Turskoj.

Tema današnjeg sastanka u Federalnom ministarstvu kulture i sporta bila je implementacija programa za stipendiste Ureda za dijesporu koji se u Bosni i Hercegovini provodi preko Turskog kulturnog centra Yunus Emre u Sarajevu.

Na sastanku je, između ostalog, zaključeno kako bi za studente koji su se vratili u Bosnu i Hercegovinu sa diplomom iz Republike Turske bilo korisno da naprave svoju asocijaciju radi njihove bolje afirmacije i promocije, kao i razmjene iskustava. Gospodin Kudret Bulbul će sa delegacijom boraviti u Bosni i Hercegovini u periodu od 12. do 15. juna, zbog obilaska i pomoći poplavljenim područjima.

Javni pozivi i konkursi

fmks  Dani europskog naslijeđa 2019.  Rezultati Konkursa  Mladi i naslijeđe        

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe