NaslovnaSaopćenja za javnostZavršen projekat „ARCH - Stolac: Naslijeđe kao most između zajednica - Rekonstrukcija arhitektonskog naslijeđa u Stocu - Obnova i razvoj ratom razrušene zajednice“

Završen projekat „ARCH - Stolac: Naslijeđe kao most između zajednica - Rekonstrukcija arhitektonskog naslijeđa u Stocu - Obnova i razvoj ratom razrušene zajednice“

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Završen je projekat ARCH Stolac, koji je uz finansijsku podršku Evropske unije od 1.500 000 eura, implementiralo Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Tim povodom u Šarića kući u Stocu je upriličena svečanost na kojoj su prisustvovali predstavnici Federalnog ministarstva kulture i sporta, Evropske unije, Općine Stolac te brojni gosti.

Predstavnicima medija i gostima ovom prilikom su se obratili federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH/Ureda specijalnog predstavnika EU, Renzo Daviddi i načelnik Općine Stolac, Stjepan Bošković, koji su istakli izuzetan značaj ovog projekta u okviru kojeg su obnovljeni najznačajniji nacionalni spomenici u Stocu.

U sklopu projekta ARCH Stolac, koji je započeo 2009. Godine, obnovljeni su Stari Grad Vidoški, Šarića kuća, mostovi na rijeci Bregavi, te stolački mlinovi i stupe.

Nakon obraćanja zvaničnika, u Šarića kući je otvorena izložba fotografija nastalih na lokalitetima koji su obnovljeni u sklopu projekta ARCH Stolac, a potom je organiziran i obilazak rekonstruiranih objekata.

FOTOGALERIJA:

 

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe