NaslovnaSaopćenja za javnostMinistar Salmir Kaplan se sastao sa predstavnicima Fudbalskog kluba Sarajevo

Ministar Salmir Kaplan se sastao sa predstavnicima Fudbalskog kluba Sarajevo

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan i pomoćnik ministra za sport, Adnan Džindo jučer su organizirali radni sastanak sa predstavnicima FK Sarajevo, potpredsjednikom Upravnog odbora, Edisom Kusturicom i sportskim direktorom, Abdulahom Ibrakovićem.

Ministar Kaplan i pomoćnik ministra, Adnan Džindo, informirali su predstavnike kluba sa Koševa o rješavanju statusa sportskih kolektiva kroz Zakon o sportu, ali i donošenju zakonskog propisa koji će omogućiti dugoročni reprogram glavnice i otpis kamata, čime će sportskim kolektivima biti omogućeno redovno plaćanje dospjelih obaveza.

Kusturica i Ibraković su govorili o trenutnim aktivnostima kluba, te detaljima sponzorstva Malezijca Vincenta Tana, vlasnika engleskog premijerligaša Cardiff Citya i planovima da se, s ciljem jačanja omladinskog pogona, organiziraju Akademija i kamp FK Sarajevo.

Ministar Kaplan je istakao da je taj bosanskohercegovački klub trenutno primjer kako se iz postojeće zakonske regulative, uz dobru organizaciju, mogu postići pozitivni rezultati i privući strani investitori. Također je obećao da će Federalno ministarstvo kulture i sporta, u skladu sa mogućnostima, i u budućnosti biti na raspolaganju Fudbalskom klubu Sarajevo.

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe