NaslovnaSaopćenja za javnostPotpisan Ugovor o finansiranju između Federalnog ministarstva kulture i sporta i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine

Potpisan Ugovor o finansiranju između Federalnog ministarstva kulture i sporta i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan i generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Harun Mahmutović, potpisali su Ugovor o sufinansiranju učešća reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Sloveniji u iznosu od 50.000,00 KM.

U Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2013. godinu osigurana su sredstva za Transfer za sport od značaja za Federaciju, a sredstva dodijeljena Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine će biti usmjerena za pripreme i učešće Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu za seniore „Slovenija 2013“.

Kaplan i Mahmutović razgovarali su o problemima sa kojima se Košarkaški savez BiH susreće u procesu priprema za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Generalni sekretar Saveza je naglasio da je finansijska situacija više nego teška i da vrlo često nailazi na nerazumijevanje institucija i ljudi koji bi trebali pokazati više sluha za jednu od najuspješnijih bh. selekcija.

„Federalno ministarstvo kulture i sporta je iz svojih skromnih sredstava izdvojilo 50.000 KM za odlazak naše reprezentacije u Sloveniju što jest značajno, ali je sigurno nedovoljno u ovako teškoj situaciji.

Nadam se da će se i ostali nivoi vlasti kao i sponzori uključiti i pomoći košarkaškoj reprezentaciji da naprave dobar rezultat u Sloveniji.

Ako očekujemo dobar rezultat, onda moramo pomoći svi“, kazao je ministar kulutre i sporta, Salmir Kaplan, nakon razgovora sa generalnim sekretarom Saveza, Harunom Mahmutovićem.

 

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe