NaslovnaSaopćenja za javnostMinistar Kaplan se sastao sa predstavnicima Udruženja za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu

Ministar Kaplan se sastao sa predstavnicima Udruženja za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, sastao se sa predstavnicima Udruženja za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu, te autorima knjige „Bugojno u odbrani Bosne i Hercegovine 1991. - 1993.“, koja predstavlja značajnu studiju minulog rata, ne samo na prostoru bugojanske općine, već i šire.

Autor knjige Abdulah Jelač, te Melika Mahmutbegović i Tahir Granić, koji su svojim pisanim materijalnima pomogli sklapanje mozaika događaja, ovom prilikom su izrazili zahvalnost ministru Kaplanu s obzirom da je Federalno ministarstvo kulture i sporta prošle godine podržalo izdavanje ove knjige.

Sastanku je prisustvovao i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Dževad Agić.

Ministar Kaplan se interesovao o radu i aktivnostima Udruženja koje je formirano 2007. godine, nakon čega je intenziviran rad na prikupljanju dokumentacije za izdavanje knjige o organizaciji i odbrani Bugojna tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe