NaslovnaSaopćenja za javnostZahvalnica Federalnom ministarstvu kulture i sporta za podršku manifestaciji „Sportske igre mladih“

Zahvalnica Federalnom ministarstvu kulture i sporta za podršku manifestaciji „Sportske igre mladih“

 

img 0495

Ministar Salmir Kaplan ugostio je danas predsjednika organizacionog odbora manifestacije „Sportske igre mladih“, Harisa Deliahmetovića, koji mu je uručio zahvalnicu za nesebičnu pomoć i podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta, organizaciji ovog sportskog događaja.

Sportske igre mladih, koje okupljaju osnovce i srednjoškolce iz 19 bosanskohercegovačkih gradova, prvi put su organizovane 2011. godine i od tada imaju podršku Ministarstva.

Ministarstvo će i ove godine podržati ovu sportsku priču koja, već tradicionalno, spaja dječake i djevojčice iz svih dijelova Bosne i Hercegovine te im omogućava da pokažu svoje sportske vještine i takmičarski duh.

Ministar Kaplan je istakao kako Ministarstvo podržava profesionalni, ali i amaterski sport, a projekti koji propagiraju toleranciju, solidarnost i fair-play, kakve su „Sportske igre mladih“, mogu računati na podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe