NaslovnaSaopćenja za javnostRadni sastanak o Danu sjećanja na Srebrenicu: Nigel Casey i Waqar Azmi u posjeti ministru Kaplanu

Radni sastanak o Danu sjećanja na Srebrenicu: Nigel Casey i Waqar Azmi u posjeti ministru Kaplanu

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, ugostio je ambasadora Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Nigela Caseya, te predsjednika Inicijative za sjećanje i edukaciju o Srebrenici iz Velike Britanije, doktora Waqara Azmija.

Ovom prilikom Azmi je informisao ministra Kaplana o radu Inicijative koju predstavlja, te planiranim aktivnostima obilježavanja Dana sjećanja na Srebrenicu, koji će 11. jula ove godine, uz prisustvo brojnih zvaničnik, biti upriličen na „Lancaster Houseu“ u Londonu.

Ministar Kaplan zahvalio je Azmiju na dolasku u Bosnu i Hercegovinu i angažmanu čiji je cilj širenje istine o Srebrenici koja, kako su istakli prisutni, ne smije biti zaboravljena.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe