NaslovnaSaopćenja za javnostFederalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan ugostio učesnike međunarodnog projekta „The conquest of happiness“

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan ugostio učesnike međunarodnog projekta „The conquest of happiness“

U prostorijama Federalnog ministarstva kulture i sporta, ministar Salmir Kaplan ugostio je jučer, 21.11.2012. godine, predstavnike projekta „The conquest of happiness“.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici sarajevskog „East West Centra“ i teatra „Prime Cut Productions“ iz Sjeverne Irske, koji su ministra informisali o internacionalnom projektu koji pripremaju zajedno sa Mladinskim kazalištem iz Slovenije.

Riječ je o jedinstvenom pozorišnom događaju, rađenom prema djelu britanskog filozofa Bertranda Russella, koji bi premijeru trebao imati u ljeto 2013. godine u Sjevernoj Irskoj, a potom su predviđena izvođenja u Sarajevu, Mostaru i Ljubljani.

Ministar Kaplan istakao je važnost međunarodne kulturne saradnje, pozdravio zajednički projekat umjetnika iz tri zemlje, te izrazio zadovoljstvo što je putem transfera „Kultura od posebnog značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine“, podržan rad East West Centra.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe