Nagrada za interkulturalna postignuća 2019.

fmks

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo, dostavljena je informacija u vezi s natječajem “Nagrada za interkulturalna postignuća 2019” (Intercultural Achievement Award 2019), koji nagrađuje uspješne, inovativne projekte iz oblasti interkulturalnog dijaloga, kako u Austriji tako i u inostranstvu.

Prijaviti se mogu neprofitne organizacije (uključujući nevladine organizacije, udruženja, fondacije, obrazovne ustanove humanitarnog karaktera i vjerske organizacije), organizacije iz privatnog sektora, kao i pojedinci iz sfere civilnog društva. Prijava nije moguća vladinim, naučnim, odnosno, istraživačkim i međunarodnim organizacijama.

Nagrade se dodjeljuju u slijedećim kategorijama:

  • Održivost: “Najbolji tekući projekat”, nagrada u iznosu od 10.000 EUR-a;
  • Aktuelnost: “Najbolji projekat vezan za aktuelan događaj”, nagrada u iznosu od

         5.000 EUR-a;

  • Inovacija: “Najinovativniji interkulturalni projekat”, nagrada u iznosu od 5.000 EUR-a;
  • Mediji: “Najbolji medijski doprinos interkulturalnom sporazumijevanju”, nagrada u iznosu od 5.000 EUR-a;
  • Posebna nagrada: “Integracija u Austriji” (prijava moguća samo za projekte u Austriji).

Rok za prijavu je 30. 4. 2019. godine. Prijavu je potrebno dostaviti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sve dodatne informacije su dostupne na web stranici: https://www.bmeia.gv.at/en/european-foreign-policy/international-cultural-policy/dialogue-of-cultures-and-religions/intercultural-achievement-award/

Javni pozivi i konkursi

fmks JAVNI NATJEČAJ ZA RASPODJELU DIJELA PRIHODA OSTVARENIH PO OSNOVU NAKNADA ZA PRIREĐIVANJE IGARA NA SREĆU Dio sredstava ostvarenog prihoda po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću raspodijeliti će…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

Nematerijalno kulturno naslijeđe