UNESCO – Konkurs za projekte u okviru Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) za 2019. godinu

fmksFederalnom ministarstvu kulture i sporta je posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavljena informacija da je UNESCO otvorio poziv za dostavu projekata za sredstva iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) za 2019. godinu.

Federalnom ministarstvu kulture i sporta je posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavljena informacija da je UNESCO otvorio poziv za dostavu projekata za sredstva iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) za 2019. godinu.

IFCD podržava projekte zemalja u razvoju koji vode ka strukturnim promjenama kroz uvođenje i /ili izradu politika i strategija koje imaju direktan utjecaj na stvaranje, proizvodnju, distribuciju i pristup raznolikosti kulturnih izraza, kao i jačanje institucionalnih infrastruktura podržavajući održive lokalne i regionalne kulturne industrije.

Poziv za prijavu projekata sa detaljnim smjernicama i vodič za pripremu aplikacija može se naći na sljedećem linku: https://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply , a više informacija o projektima koji su do sada finansirani iz IFCD-a mogu se naći na linku:

https://en.unesco.org./creativity/ifcd/projects

Rok za prijavu putem on-line aplikacijske platforme je 13. juni 2019. godine.

Javni pozivi i konkursi

fmks JAVNI NATJEČAJ ZA RASPODJELU DIJELA PRIHODA OSTVARENIH PO OSNOVU NAKNADA ZA PRIREĐIVANJE IGARA NA SREĆU Dio sredstava ostvarenog prihoda po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću raspodijeliti će…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

Nematerijalno kulturno naslijeđe