Olimpija u Dionu – Međunarodni susret antičke drame, muzike i sporta za mlade, Pijerija (Grčka)

fmksFederalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova BiH, dostavljena je informacija Ambasade Grčke u Bosni i Hercegovini u vezi s Međunarodnim susretom antičke drame, muzike i sporta za mlade pod nazivom ''Olimpija u Dionu''.

 

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova BiH, dostavljena je informacija Ambasade Grčke u Bosni i Hercegovini u vezi s Međunarodnim susretom antičke drame, muzike i sporta za mlade pod nazivom ''Olimpija u Dionu''.

Direkcija za srednjoškolsko obrazovanje svake godine od 15. do 30. 09. u antičkom teatru Dion u Pijeriji (Grčka) organizira manifestaciju Međunarodni susret antičke drame, muzike i sporta za mlade pod nazivom ''Olimpija u Dionu''. Ova manifestacija predstavlja oživljavanje antičkih takmičenja u pozorištu, u muzici i u sportu koja se izvode u tom prostoru. Susreti traju devet dana, a svaki je dan posvećen jednoj od devet muza zaštitnica iz antičke grčke mitologije.

Navedeni susreti nisu takmičarskog karaktera, već edukativnog, a učešće mogu prijaviti đaci i studenti. Pravo učešća imaju škole, univerziteti i neformalne grupe. Rok za dostavu prijava je do 15. 03. 2019. godine.

Detaljne informacije o Međunarodnom susretu antičke drame, muzike i sporta za mlade i prijavni formular dostupne su na e-mail adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i internet stranici: http://dide.pie.sch.gr/politistika/index.php/en

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe