Olimpija u Dionu – Međunarodni susret antičke drame, muzike i sporta za mlade, Pijerija (Grčka)

fmksFederalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova BiH, dostavljena je informacija Ambasade Grčke u Bosni i Hercegovini u vezi s Međunarodnim susretom antičke drame, muzike i sporta za mlade pod nazivom ''Olimpija u Dionu''.

 

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova BiH, dostavljena je informacija Ambasade Grčke u Bosni i Hercegovini u vezi s Međunarodnim susretom antičke drame, muzike i sporta za mlade pod nazivom ''Olimpija u Dionu''.

Direkcija za srednjoškolsko obrazovanje svake godine od 15. do 30. 09. u antičkom teatru Dion u Pijeriji (Grčka) organizira manifestaciju Međunarodni susret antičke drame, muzike i sporta za mlade pod nazivom ''Olimpija u Dionu''. Ova manifestacija predstavlja oživljavanje antičkih takmičenja u pozorištu, u muzici i u sportu koja se izvode u tom prostoru. Susreti traju devet dana, a svaki je dan posvećen jednoj od devet muza zaštitnica iz antičke grčke mitologije.

Navedeni susreti nisu takmičarskog karaktera, već edukativnog, a učešće mogu prijaviti đaci i studenti. Pravo učešća imaju škole, univerziteti i neformalne grupe. Rok za dostavu prijava je do 15. 03. 2019. godine.

Detaljne informacije o Međunarodnom susretu antičke drame, muzike i sporta za mlade i prijavni formular dostupne su na e-mail adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i internet stranici: http://dide.pie.sch.gr/politistika/index.php/en

Javni pozivi i konkursi

fmks JAVNI NATJEČAJ ZA RASPODJELU DIJELA PRIHODA OSTVARENIH PO OSNOVU NAKNADA ZA PRIREĐIVANJE IGARA NA SREĆU Dio sredstava ostvarenog prihoda po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću raspodijeliti će…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

Nematerijalno kulturno naslijeđe