20. Kanagawa Bijenale - Svjetska izložba dječije umjetnosti, Japan

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa održavanjem Svjetske izložbe dječije umjetnosti – 20. Kanagawa Bijenale, koje će se održati u julu 2019. godine u Kanagawi (Japan).

Osnovna misija Kanagawa Bijenala je omogućiti djeci da izraze svoje kreativne potencijale te da kroz umjetničko izražavanje uče o značaju kulturnog diverziteta svijeta.

Japanska Prekookeanska kooperativna asocijacija - JOCA uputila je poziv i djeci iz Bosne i Hercegovine (od 4 do 15 godina starosti) da uzmu učešće u navedenoj izložbi. Tema je slobodna, a radovi mogu biti izrađeni u tehnici prema izboru djece (vodene bojice, ulje, pastel, kolaž...). Rok za dostavljanje radova je 30. 11. 2018. godine.

Detaljne informacije o Kanagawa Bijenalu dostupne su na internet stranici: http://www.earthplaza.jp/biennial/English/index.html

 

 

Javni pozivi i konkursi

fmks JAVNI NATJEČAJ ZA RASPODJELU DIJELA PRIHODA OSTVARENIH PO OSNOVU NAKNADA ZA PRIREĐIVANJE IGARA NA SREĆU Dio sredstava ostvarenog prihoda po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću raspodijeliti će…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

Nematerijalno kulturno naslijeđe