Međunarodno takmičenje u pisanju eseja za 2018. godinu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi s objavljenim pozivom za učešće na međunarodnom takmičenju za izbor najboljih eseja za 2018. godinu na temu „Promjena koju želim da napravim“.

Takmičenje organizuje japanska fondacija The Goi Peace.

Ovogodišnje takmičenje ima za cilj da se iskoriste energija, mašta i inicijativa mladih širom svijeta u promovisanju kulture mira i održivog razvoja, te da se inspiriše društvo da uči od mladih i da razmisli kako svi mi možemo napraviti promjene u svijetu.

U takmičenju mogu učestvovati osobe do 25 godina starosti. Eseji moraju biti originalni i neobjavljeni, te napisani na engleskom, francuskom, španskom, njemačkom ili japanskom jeziku.

Eseji mogu sadržavati najviše 700 riječi, ne uključujući naslov eseja i naslovnu stranu.

Spisak nagrađenih radova će biti objavljen na internet stranici Fondacije www.goipeace.or.jp krajem oktobra 2018. godine, a dobitniku prve nagrade će biti plaćeni troškovi prevoza do Tokija za učešće na ceremoniji dodjeljivanja nagrade u novembru ove godine.

Rok za dostavu radova je 15. juni 2018. godine.

Radovi se mogu dostaviti poštom ili elektronskim putem, a dodatne informacije o učešću na takmičenju i načinu dostave radova nalaze se na sljedećem linku:
https://www.goipeace.or.jp/en/work/essay-contest

 

Javni pozivi i konkursi

fmks  Dani europskog naslijeđa 2019.  Rezultati Konkursa  Mladi i naslijeđe        

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe