Antička Olimpija: Godišnji simpozijum mladih o svjetskom kulturnom naslijeđu, 19 - 23. 4. 2018. godine

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi s Godišnjim simpozijem mladih o svjetskom kulturnom naslijeđu.

Evropski centar za otvorene inovacije, kulturu i nauku, u saradnji sa Međunarodnom konsultantskom grupacijom “Absolute Value”, a pod pokroviteljstvom Državne komisije Grčke za saradnju sa UNESCO-om, zvanično pokreće Godišnji simpozijum mladih o svjetskom kulturnom naslijeđu.

Simpozijum se organizira povodom Svjetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, a održat će se u Međunarodnom Olimpijskom centru, u periodu od 19. do 23. 4. 2018. godine.

Simpozijum treba da doprinese ciljevima održivog razvoja (SDG) promoviranjem projekta “Edukacija 2030” fokusiranog kako na SDG 4.7. (edukacija civilnog društva) tako i na SDG17 (17 ciljeva održivog razvoja).

Na Simpozijumu mogu učestvovati svi profesori i učenici (stariji od 12 godina), slijedećih obrazovnih institucija: škole članice UNESCO projekta Mreža pridruženih škola (ASPnet), svjetske škole i škole članice I.B.O., univerziteti te obrazovne ili kulturne organizacije i udruženja iz cijelog svijeta.

Ciljevi Simpozijuma su:

  1. okupiti učenike iz cijelog svijeta kako bi se upoznali sa antičkom grčkom kulturom i civilizacijom,
  2. pomoći mladima da upoznaju i razumiju različite i drugačije kulture,
  3. omogućiti mladima da prezentiraju kulturu svoje države (materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu), da izlože svoje ideje i kulturnu raznolikost iskoriste kao snagu mira, sigurnosti i razvoja za sve.

Svi detalji Godišnjeg simpozijuma mladih o svjetskom kulturnom naslijeđu nalaze se na internet stranici: http://olympiayouthsymposium.com/

 

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe