Konkursi za prevođenje djela na strane jezike

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa objavljenim konkursima za finansiranje projekata u oblasti međunarodne saradnje, odnosno za prevođenje djela na strane jezike.

Ministarstvo za kulturu Republike Makedonije je objavilo konkurs za prevođenje na strane jezike reprezentativnih i kvalitetnih djela makedonske književnosti. Konkurs je namjenjen izdavačkim kućama u inostranstvu.

Detaljne informacije o ovom međunarodnom konkursu i aplikacioni obrasci dostupni su na internet stranici: www.kultura.gov.mk i e-mail adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije objavilo je konkurs za finansiranje ili sufinansiranje prevođenja reprezentativnih djela srpske književnosti na strane jezike. Konkurs je namjenjen izdavačima, kulturnim i drugim organizacijama i udruženjima u inostranstvu i bit će otvoren do 21. marta 2014. godine.

Detaljne informacije o ovom međunarodnom konkursu i aplikacioni obrasci dostupni su na internet stranici: www.kultura.gov.rs i e-mail adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Javni pozivi i konkursi

fmks  Dani europskog naslijeđa 2019.  Rezultati Konkursa  Mladi i naslijeđe        

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe