UNESCO - Aschberg program stipendija za mlade umjetnike, za 2013. godinu

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija o tome da je objavljen poziv za dostavu prijava u okviru UNESCO - Aschberg programa stipendija za mlade umjetnike, za 2013. godinu.

Cilj ovog programa je povećanje mobilnosti mladih umjetnika kroz programe rezidencija u inozemstvu. Poziv se odnosi na pisce, muzičare i vizualne umjetnike starosti između 25 i 35 godina.

Lista dostupnih programa se može pronaći na slijedećem linku: www.unesco.org/culture/aschberg. Na ovom linku se nalaze direktni linkovi za institucije koje su objavile poziv i instrukcije o načinu prijave i rokovima.

Za dodatna pitanja možete se konsultirati sa UNESCO Odjelom za tematske programe, putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Javni pozivi i konkursi

fmksNa osnovu članka 7. Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15-ispravka) i članka 6. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe