NaslovnaSaopćenja za javnostFederalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan upriličio je prijem za delegaciju Karate kluba CHAMPION Ilidža, na čelu sa trenerom Denisom Muhovićem

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan upriličio je prijem za delegaciju Karate kluba CHAMPION Ilidža, na čelu sa trenerom Denisom Muhovićem

championTema sastanka bila je učešće Karate kluba Champion Ilidža na jednom od najprestižnijih karate turnira na svijetu “USA OPEN”, održanom od 6. do 8. aprila 2012. godine u Las Vegasu.

USA OPEN predstavlja jedno od najelitnijih svjetskih takmičenja u karateu. Karate klub Champion Ilidža, pod vođstvom evropskog prvaka Denisa Muhovića, osvojio je treće mjesto tj. bronzanu medalju u ekipnom plasmanu. Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji za seniore pripalo je reprezentaciji SAD-a, druga je reprezentacija Kanade, a treće mjesto dijele KK Champion i reprezentacija Njemačke.

U pojedinačnim kategorijama, takmičari KK Champion Ilidža prezentirali su Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način: Haris Sujković (1. mjesto) i Meris Muhović (3. mjesto) u vrhu Elite kategorije te Anes Čongo (3. mjesto) u kategoriji juniora.  

Ministar Kaplan je čestitao mladim talentima KK Champion Ilidža i njihovom treneru Denisu Muhoviću na ovom velikom uspjehu za bosanskohercegovački sport. Ministar je naglasio kako smo učestvovanjem na USA OPEN-u pokazali da imamo sjajnu generaciju karatista i vrhunske sportiste. Također, ministar Kaplan je rekao kako od KK Champion očekujemo još šampionskih titula sa evropskih i svjetskih takmičenja. 

Trener Denis Muhović se zahvalio ministru Kaplanu na podršci Federalnog ministarstva kulture i sporta radu kluba. Trener Muhović je iskoristio ovu priliku da ministru Kaplanu uruči zahvalnicu KK Champion Ilidža za podršku u ostvarenju vrhunskih rezultata na turniru USA OPEN Las Vegas 2012.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Javni pozivi i konkursi

JAVNI KONKURS ZA RASPODJELU DIJELA PRIHODA OSTVARENIH PO OSNOVU NAKNADA ZA PRIREĐIVANJE IGARA NA SREĆU

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

Nematerijalno kulturno naslijeđe